Lähde makujen ja elämysten täyteiselle matkalle Almuñécariin, Espanjan aurinkoiselle etelärannikolle kokki Michael Björklundin kanssa. Micken hyvä ystävä Kaj “Kaitsu” Kunnas toimii paikallisena oppaana. Kaj ja hänen vaimonsa Marianne viettävät talvensa juuri Almuñécarissa. Michael Björklund on monille jo tuttu nimi. Hän on menestynyt useissa kokkikilpailuissa, voittaen Vuoden Kokki -kilpailun Suomessa vuonna 1997 ja Ruotsissa vuonna 2000. Hänen ruokafilosofiansa on: “Yksinkertaista ja paikallista, mutta hienostuneella tavalla.” Matkan aikana nautimme alueen parhaista antimista – historiallisista nähtävyyksistä ja kauniista vuoristokylistä aitoihin espanjalaisiin makuelämykseen.
Kohokohdat
- Lennot Helsinki - Malaga
- Micke Björklundin kokkausnäytökset ja yhteisiä illallisia
- Opas/matkanjohtaja Kaj Kunnas
- 7 yötä hotelli Victoria Playassa, sis. aamiainen
- Flamenco-esitys ja viininmaistiaiset
- Romminmaistiaiset
- Vierailu oliiviöljymyllyssä, suklaatehtaassa sekä kinkkumuseossa
- Herkulliset illalliset
Finnairin lento Helsingistä Málagaaan lähtee klo 19:50 ja saapuu perille klo 23:40. Matkanjohtaja Kaj Kunnas matkustaa ryhmän kanssa Málagaan. Siirrymme bussilla Almuñécariin (n. 1 tunti). Majoitumme neljän tähden Hotel Victoria Playaan seitsemäksi yöksi.
Aloitamme päivän rauhallisesti aamiaisella. Tervetuliais- ja infotuokio klo 11:00. Sen jälkeen järjestetään kaupunkikierros, jossa tutustumme ensin omaan lähialueeseemme ja sen jälkeen vanhaan kaupunkiin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Sen jälkeen siirrymme hotellin ravintolaan yhteiselle lounaalle. Illalla vierailemme viinitilalla Bodega La Vinocoteca, missä vietämme tunnelmallisen illan terassilla auringonlaskun aikaan. Nautimme viininmaistelusta ja aidosta flamencoesitystä. Viinitilan omistajat Ana ja Carlos tarjoilevat herkullisen paellan, jonka Micke valmistaa paikan päällä viinitilan keittiössä – tietenkin huolella valittujen viinien kera.
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti vuoristokylää Nigüelasta, jossa vierailemme ainutlaatuisessa historiallisessa oliiviöljymyllyssä. Kierroksen päätteeksi saamme maistella erilaisia oliiviöljyjä. Palaamme hotellille lounaalle, ja iltapäivä on vapaa omalle ohjelmalle tai rentoutumiselle. Illalla nautimme Micken suunnitteleman ja valmistaman herkullisen illallisen ravintola Arrayanesissa, jossa laadukkaat raaka-aineet muuntautuvat ainutlaatuisiksi makuelämyksiksi.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sierra Nevadan eteläisiä rinteitä ja La Alpujarran aluetta. Tämä alue on tunnettu gastronomiastaan, ja tutustumme sen erikoisuuksiin: ilmakuivattuun kinkkuun, paikallisiin juustoihin, hunajaan, oliiviöljyyn sekä monenlaisiin marjoihin ja hedelmiin. Pysähdymme ensin Pampaneirassa, jossa vierailemme ym. suklaatehtaassa. Matkamme jatkuu Treveléziin, joka on kuuluisa ilmakuivatusta kinkustaan (jamón ibérico). Kinkkua pidetään yhtenä Espanjan parhaista, ja sillä on oma laatuleimansa. Vierailemme kinkkumuseossa, jossa opimme ilmakuivatun kinkun historiasta, saamme opastetun kierroksen El Vallejon kuivaamossa ja päätämme vierailun maisteluun viinin kera. Tämän jälkeen on aikaa omalle lounaalle jossakin paikallisessa ravintolassa, kylässä kiertelyyn ja ostoksiin. Iltapäivällä palaamme Almuñécariin ja päätämme päivän yhteisellä illallisella hotellissa.
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Salobreñaa ja rommitehdas Ron Montero, joka on Andalusian helmi rommin ystäville! Tämä perheomisteinen rommibodega Salobreñassa on vuodesta 1963 lähtien valmistanut ensiluokkaista rommia käsityömäisin menetelmin ja laadun intohimolla. Vierailumme aikana saamme opastetun kierroksen, jossa opimme koko valmistusprosessin – auringon kypsyttämistä sokeriruokoista hitaaseen kypsytykseen tammitynnyreissä. Tietenkin vierailuun sisältyy eksklusiivinen rommimaistelu, jossa saamme maistaa heidän arvostetuimpia rommejaan – pehmeistä ja eleganteista aina syviin ja monivivahteisiin makuihin. Maistelun jälkeen on mahdollisuus ostaa mukaansa pullo tai kaksi tätä paikallista herkkua – täydellinen matkamuisto kotiin vietäväksi! Rommitehtaan vierailun jälkeen suuntaamme Salobreñan viehättävään keskustaan. Halukkaat voivat lähteä Kajn mukana kävelylle mahtavalle maurilaiselle linnakkeelle ja nauttia upeista näkymistä Välimerelle ja ympäröiville Sierra Nevadan vuorille. Niille, jotka haluavat rentoutua, löytyy runsaasti viihtyisiä ulkoterasseja, joilla voi istua nauttimassa kahvia tai lasillisen viiniä ja aistia Andalusian tunnelmaa. Jatkamme matkaamme viehättävien vuoristokylien Molvízarin, Itrabon ja Jeten kautta, kunnes saavumme Torrecuevasiin. Täällä meitä odottaa lounas yksityisellä kattoterassilla, josta on upea näkymä merelle ja vuorille. Micke ja talon omistaja valmistavat herkullisen aterian, joka ammentaa inspiraatiota Almuñécarin trooppisista aarteista – tuore mango, avokado (Bacon-lajike), granaattiomena, viinirypäleet ja manteli ovat tämän kulinaarisen elämyksen keskiössä. Illalla palaamme takaisin Almuñécariin ja päätämme päivän yhteisellä illallisella hotellissa.
Aamiaisen ja lounaan nautimme hotellilla, mutta päivä on muuten vapaa omille aktiviteeteille. Iltapäivällä bussi vie meidät viehättävään Venta Luciano-ravintolaan, missä meitä odottaa herkullinen ilta. Aloitamme esittelyllä ja viininmaistelulla, jonka vetää sommelier Kari Grönblom, joka asuu talvisin Almuñécarissa ja on viiniasiantuntija Ruotsinlaivoilla. Hän esittelee meille valikoiman espanjalaisia huippuviinejä. Samalla kun maistelemme viinejä, Micke aloittaa illallisen valmistelun ja kertoo meille illan menusta. Nautimme upean illallisen yhdessä ennen kuin bussi kuljettaa meidät takaisin hotellille.
Hyvän aamiaisen jälkeen hotellilla aloitamme päivän vierailulla Almuñécarin vilkkaille perjantaimarkkinoille, jossa meillä on mahdollisuus kuljeskella myyntikojujen välillä, tutustua paikallisiin herkkuihin ja ehkä löytää jotain ainutlaatuista. Tämän jälkeen bussi vie meidät kauniille hedelmätarhalle, jossa pääsemme nauttimaan värikkäästä buffetista auringossa kypsytetyistä trooppisista hedelmistä – makuelämys, joka on jotain erityistä. Iltapäivällä palaamme hotellille rentoutumaan ennen kuin päätämme matkan yhteisellä illallisella.
Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle. Finnairin lento Málagasta Helsinkiin lähtee klo 11:00 ja saapuu perille klo 16:40 – mukana ihania muistoja Andalusian makumaailmasta ja elämyksistä.
Hintaan sisältyy
- Lentomatkat Helsinki-Málaga-Helsinki turistiluokassa sisältäen lentoverot
- Linja-autokuljetukset ohjelman mukaan
- 7 yötä Hotelli Victoria Playassa, 2 hengen huoneessa
- Aamiainen hotellissa joka aamu
- Tervetuliaisjuoma ja infotilaisuus Kaitsun kanssa
- Kaikki ohjelmassa mainitut ateriat
- Ruokajuomat sisältyvät ohjelmassa mainittuihin lounaisiin ja päivällisiin
- Flamenco-esitys ja viininmaistiaiset La Vinocotecassa
- Viininmaistiaiset Venta Lucianossa sommelier Kari Grönblomin johdolla
- Romminmaistiaiset Bodega Ron Monterossa
- Vierailut paikallisille tiloille, kuten oliiviöljypuristamolle ja ilmakuivattua kinkkua
- Vierailu trooppiselle hedelmätilalle ja maistiaiset
- Opas/matkanjohtaja Kaj ”Kaitsu” Kunnas
- Micke Björklundin kokkausnäytökset ja yhteisiä illallisia
Hintaan ei sisälly
- Matkavakuutusta ja peruutusturvaa
Lisämaksusta
Yhden hengen huonelisä 480 €
Ateriapaketti 82 € laivamatkalla sisältäen aamiaisen, brunssin ja Superior-illallisen ruokajuomineen
Laivalla ikkunallinen ulkohytti pieni 70 €
Laivalla ikkunallinen ulkohytti iso 110 €
Mahdolliset liityntälennot Suomessa, kysy lisää info@ingsva.fi
Tärkeää tietoa!
Pidätämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa tai hinnassa. Tähän matkaan pätevät erityisehdot, jotka koskevat peruutusehtoja ja niistä aiheutuvia kuluja. Lisätietoja näistä ehdoista löydät Yleiset valmismatkaehdot -sivun alusta (klikkaa linkkiä lukeaksesi).
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti vaaditaan!
Rokotukset: tarkista mahdolliset tarvittavat rokotteet osoitteesta www.rokote.fi
Matkavakuutus
Kehotamme matkustajia ottamaan matkavakuutuksen samoihin aikoihin matkan varaamisen kanssa. Tämä on erittäin tärkeää, jos sairastut ennen matkaa tai sen aikana.